Vína vinařství Buzzinelli

Bílá vína

omnes-dies

FRIULANO

  • Barva: slámově žlutá, zelenkavé odstíny
  • Aroma: příjemné,luční květiny, zelené jablko
  • Chuť: suchá, intenzivní, sametová, s charakteristickým závěrem do mandlí
  • Doporučujeme: jako aperitiv, lehké předkrmy, polévky, bílé maso
  • Teplota servírování: 8-12°C

CHARDONNAY

  • Barva: světle žlutá
  • Aroma: delikátní, zralé ovoce, lískový ořech, květy akácie
  • Chuť: suchá, plná, harmonická, jablko
  • Doporučujeme: první chody, spaghetti se slávkami, kozí sýry, vajíčka, čerstvé ryby a měkkýši, bílé maso,
  • Teplota servírování: 8-12°C

MALVASIA

  • Barva: slámově žlutá
  • Aroma: meruňka, broskev
  • Chuť: suchá, zakulacená, harmonická
  • Doporučujeme: jako aperitiv, první chody, zeleninové a rybí polévky
  • Teplota servírování: 8-12°C

PINOT GRIGIO

  • Barva: slámově žlutá s měděnými odstíny
  • Aroma: delikátní, květy akácií
  • Chuť: suchá, plná, s typicky příjemně nahořklým dozvukem
  • Doporučujeme: lehké předkrmy, polévky, pokrmy z ryb a bílého masa
  • Teplota servírování: 8-12°C

RIBOLLA GIALLA

  • Barva: slámově žlutá s lehkými zelenými odlesky
  • Aroma: květinové, elegatní
  • Chuť: suchá, citrusová
  • Doporučujeme: studené předkrmy, zeleninové a krémové polévky, pokrmy z ryb
  • Teplota servírování: 8-12°C

SAUVIGNON

  • Barva: žlutozlatá
  • Aroma: intenzivní, příjemné, listy rajčat
  • Chuť: suchá, tóny jablek, hrušky a meruňky. Sladká na patře s plným tělem.
  • Doporučujeme: dezerty, suché pečivo, zralé sýry
  • Teplota servírování: 8-12°C

TRAMINER

  • Barva: slámově žlutá
  • Aroma: intenzivní, vanilka, lipové květy, mandle
  • Chuť: suchá, aromatická, intenzivní, plná
  • Doporučujeme: teplé a studené předkrmy, ryby v omáčce
  • Teplota servírování: 8-12°C

Červená vína

REFOSCO

  • Barva: rubínová
  • Aroma: lehce bylinné, sušené švestky, ostružiny
  • Chuť: suchá, výrazná tříslovina, bylinná, černé třešně
  • Doporučujeme: tučné maso, drůbež
  • Teplota servírování: 16°C

CABERNET FRANC

  • Barva: rubínová červená s fialovými odlesky
  • Aroma: intenzivní, bylinné
  • Chuť: suchá, se silnou strukturou ale elegantní
  • Doporučujeme: pečeně, zvěřina, grilované červené maso
  • Teplota servírování: 16°C

MERLOT

  • Barva: rubínová červená až do granátové se stářím vína
  • Aroma: černé třešně, maliny, borůvky
  • Chuť: suchá, mírně kořeněná, intenzivní
  • Doporučujeme: s červeným masem, pečeně, drůbež, králík, středně zralé sýry
  • Teplota servírování: 16°C

Červená vína RISERVA

VIDEO