Vinařství Longanesi Daniele

Az.Agr. firmu Longanesi Daniele naleznete v části severní Itálie, v regionu Emilia Romagna vedle Toskánska, blízko hor Appennini Romagnoli.

Vinice rodiny Longanesi leží v rovině, přesně tam, kde objevili v roce 1913 první keř, se kterým založili své vinice později v roce 1956.

Bursôn je název vína, ale réva se jmenuje UVA LONGANESI, jako příjmení rodiny.

BURSÔN je rodinná přezdívka...

 

Vína vinařství Longanesi Daniele

BURSÔN ETICHETTA BLU

Při výrobě těchto vín se používá technologie stará již několik století. Základem je tzv. “metodo macerazione carbonica”, kvašení pod tlakem oxidu uhličitého. Nepoužívá se na celou šarži, pouze na 40% hroznů, zbytek se dělá klasickou metodou. Víno BURSÔN Etichetta Blu, leží 12 měsíců v dubových sudech.

    • Barva: červená tmavá, sytá rubínová
    • Vůně: komplexní, ovocná vůně s dominancí černého a červeného ovoce, švestek, sušených fialek, jemných bylinkových tónů, zeleného pepře
    • Chuť: suchá, plná, s výraznou tříslovinou, která trochu škrábe na patře
    • Tělo: plné, s krásnou strukturou
    • Doporučujeme: grilované tmavé, pikantní maso. Vynikající doplněk k jelením medailonkům s brusinkovou omáčkou
    • Teplota servírování: 16-18°C

BURSÔN ETICHETTA NERA

Při výrobě těchto vín, se u 50% hroznů používá technika výroby slámového vína: ručně sbírané hrozny se nechají 3-4 týdny sušit zavěšené v dobře větraném prostoru; ostatní hrozny se zpracovávají klasicky. Víno BURSÔN Etichetta Nera zraje minimálně 2 roky v dubových sudech.

    • Barva: tmavě červená, sytá rubínová
    • Vůně:intenzivní, ovocná: švestky, hořké višně, zralé červené a černé ovoce v marmeládě, balsamikové tóny.
    • Chuť: suchá, plná, ovocná, s výraznými tříslovinami. V závěru cítíme kakao a kávu.
    • Tělo: robustní-opulentní.
    • Doporučujeme: zvěřina, hovězí, skopové maso, guláš a dlouho zrající sýry.
    • Teplota servírování: 18-20°C