Vinařství Uggiano

San Donaci logo

Žádné jiné víno v Itálii nemá tak fascinující tradici jako Chianti. Ve skutečnosti bylo vyráběno a populární v zahraničí už ve 14. století.

Vinařství Uggiano je schované v kopcích Florencie, obklopeno kláštery, kostely, venkovskými sídly a olivovými sady. Vinice jsou rozprostřeny na zvlněných svazích v nadmořské výšce 250 – 300m.

Na vinicích je pěstováno z 90% réva Sangiovese a zbylých 10% Canaiolo. Průměrná sklizeň na vinicích bývá 5.000 l/ha .

Vína Chianti jako: Chianti Classico, Chianti, Chianti Colli Fiorentini a Sangiovese jsou připravována tradiční toskánskou metodou. Když je fermentace ukončena, víno poté putuje do 2000-3000l dřevěných sudů nebo nerezových tanků.

Vína s označením ´´Riserva´´ zrají ve 225l francouzských dubových sudech. Intenzivní vína jako je Cabernet Sauvignon a Merlot zrají v nových sudech, kdežto Chianti Riserva zraje už v jednou použitých sudech k dosažení delikátních ovocných charakteristik.

 

Vína vinařství Uggiano

Bílá vína

omnes-dies

TOSCANA CHARDÓ IGT

Cuvee rév Chardonnay, Grechetto, Drupeggio

6 měsíců zraje v dubových sudech

  • Barva: slámová se zlatavými odlesky
  • Vůně: bohatá, intenzivní ovocnost
  • Chuť: suchá ,harmonická, s dlouhotrvajícím závěrem
  • Doporučujeme k: těstovinové pokrmy, korýši a měkkýši
  • Teplota servírování: 10-12°C

CHARDONNAY DI TOSCANA IGT

  • Barva: slámová se zelenkavými odlesky
  • Vůně: bohatá, intenzivní ovocnost
  • Chuť: suchá ,harmonická, s dlouhotrvajícím závěrem
  • Doporučujeme k: těstovinové pokrmy, korýši a měkkýši
  • Teplota servírování: 10-12°C

Červená vína

BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG

zraje 4 roky v dubových sudech

  • Barva: intenzivní rubínově červená s garnátovými odlesky
  • Vůně: komplexní, kořeněná, tabák a lesní plody
  • Chuť: suchá, strukturovaná a trvající, plné tělo
  • Doporučujeme k: zvěřina, grilovaný steak, pečeně
  • Teplota servírování: 20-22°C

CHIANTI COLLI FIORENTINI DOCG

Zraje několik měsíců v dubových sudech.

  • Barva: intenzivní rubínově červená
  • Vůně: intenzivní, červené bobule s nádechem vanilky
  • Chuť: vyvážená, hladká, delikátní tříslovina s dlouhotrvajícím koncem
  • Doporučujeme k: lasagne alla bolognese, těstoviny s ragú, grilované a pečené maso, středně zralý sýr Pecorino
  • Teplota servírování: 18-20°C

ROSSO DI MONTALCINO DOC

Zraje v dubových sudech 18-24 měsíců.

  • Barva: sytá rubínová
  • Vůně: výrazné aroma třešni s lehkými tóny koření
  • Chuť: suchá s mírnou tříslovinou a lehkým koncem
  • Doporučujeme k: grilované maso, steaky, zvěřina
  • Teplota servírování: 18-20°C

TOSCANA IGT, SANGIOVESE-SYRAH

Sangiovese 85%, Syrah 15% - zraje ve francouzských dubových sudech několik měsíců.

  • Barva: rubínová s fialovými odlesky
  • Vůně: velmi příjemná, éterická, sladká
  • Chuť: suchá, měkká, zralá s příjemnou tříslovinou na konci
  • Doporučujeme k: pikantní první chody, pečené maso, zvěřina
  • Teplota servírování: 18°C

SANGIOVESE DI TOSCANA IGT

  • Barva: sytá rubínově červená
  • Vůně: kořeněná, po fialkách
  • Chuť: suchá, s tříslovinou na konci
  • Doporučujeme k: těstovinové pokrmy, pečeně, zvěřina, tvrdé zralé sýry
  • Teplota servírování: 18-20°C

Šumivá vína

PINOT CHARDONNAY SPUMANTE

  • Barva: světlá, slámová
  • Vůně: tóny jablek Golden
  • Chuť: suchá, hladká na patře
  • Doporučujeme k: předkrmy, pokrmy z mořských plodů, dezerty
  • Teplota servírování: 8-10°C

VIDEO