Káva z rodinných pražíren

Dodavatelé

columbia-cafe

Columbia Café 

 

gourmet

Gourmet 

 

Nabízené směsi kávy

Gourmet Caffé

100% ARABICA                                                                                                

Skládá se z kávy z Brazílie, Indie a Kolumbie
Jedná se o velmi aromatickou kávu s hustým krémem. Hlavní vlastnost této směsi je nízký obsah kofeinu, proto je vhodná pro ty, kteří požadují "lehkou" kávu se sladkou chutí. Může se pít s malým, nebo žádným množstvím cukru (velmi oblíbená mezi ženami, které upřednostňují štíhlou linii.

 

Gran Crema

Složená z 30% Arabica (Brazílie) a 70% Robusta (Kamerun a Uganda)
Jedná se o velmi plnou směs, která vytvaří hustý, tmavý a trvalý krém. Určená pro ty, kteří upřednostňují kávu plné a výrazné chuti.

Magnifici 10

Přidáním robusty k 9 odrůdám arabicy jsme získali kávu s velkým charakterem, s vůní květin, lesních plodů a s lehkým dozvukem medu.

Guatemala Maragogype

Vyčnívající káva s velkými zrny. Vyvážená, ovocná, plná. V chuti stopy exotického ovoce.

India Kappi Royal

Káva s plným tělem, zcela bez kyselinky. Má silný charakter a je hustá v chuti.

Etiopia Sidamo

Pochází z vysočiny v jihozápadní Etiopii, kolébky kávy Arabica. Káva se vyznačuje, plným tělem, velmi jemnou nezaměnitelnou vůní. Chuť je ovocná a lahodná.

Gourmet Gold

Směs této kávy vznikla v nejlepších barech a v kavárnách. Jde o harmonickou směs z několika "Coffea Arabica" a pár jemných odrůd "Coffea Robusta". Dává tedy barmanovi možnost vařit velmi vyvážený šálek kávy, pokud jde o aroma, chuť a tělo. Káva má jednotnou a hustou pěnu. Pokud si připravíme Espresso ristretto můžeme plynule vnímat kyselost a lehké tóny kandovaného ovoce, mandlí a kakaa.

DECAFFEINATO

Bezkofeinová káva s plným tělem a bez kyselosti. Vhodná pro všechny typy příprav.

Columbia Caffé

BRASIL BAR

Složená z 50% Arabica (Guatemala, Indie, Kolumbie, Brazílie, Mexico) a z 50% Robusta (Indie, Kamerun a Uganda)
Je to směs plného a výrazného charakteru, ale se slabou kyselosti v dochuti, která přechází v sladkou.

EXTRABAR

Skládá se z 60% Arabica (Guatemala, Indie, Kolumbie, Brazílie a Mexiko) a 40% Robusta (indický)
Je obzvláště vhodná pro přípravu espressa. V šálku se jeví jako hustý smetanový krém v barvě ořechu ,má plnou chuť se sladkou dochutí.

Speciální kávy

MAYA čokoládová

Jaký by byl náš život bez kávy a čokolády? Určitě méně bohatý a dále si to jen můžeme představovat....
Káva se stala tak populární a tradiční aby byla součástí našich životů. Známý italský spisovatel Silvio Pellico oslavuje kvalitu kávy v jeho mistrovském díle “Le mie prigioni” (pozn.ed. v překladu Má vězení), kde ji popisuje jako magický nápoj, který je schopný zmírnit bolesti dlouhého uvěznění ve věznici na Špilberku v tehdejším Brünn (Brno).

A co kakao a jeho známý produkt čokoláda? Vědecky též nazývaná Theobroma, byla darována jako dárek mayským bohům a byla starověkými lidmi ze Střední Ameriky nazývána jako ´´pokrm bohů´´ .

AMA bio

Ama je pro firmu Gourmet prozatím nejambicióznějším cílem. Je to výsledek dlouhého výzkumu, respektování přírody a všech lidí, kteří do tohoto projektu byli zapojeni. Jedná se o 100% přírodní produkt, který byl sbírán manuálně, bez použití chemických hnojiv. Tato směs dostala certifikát FAIRTRADE – což znamená, že káva byla pěstována a uvedena na trh s respektem k výrobcům a pracovníkům z ´´Jižního světa´´. Zaručuje se také za spravedlivé a stejné finanční odměny pracovníkům + navíc je z prodeje za kávu přirážka, kterou se investuje do projektů pro rozvoj tamní komunity.
Jde o směs 4 káv arabica s původem v biocertifikovaných farmách, která je ručně pražená tradičním pomalým způsobem, za stálé účasti kvalifikovaných pracovníků. Káva je plně aromatická a lahodně chutnající.

  Všechny naše směsi mohou být použity pro různé typy přípravy od moky, espressa po turka. Vše záleží dle předností zákazníka a dle způsobu mletí kávy.  

 

Novinky

Zelená káva